Strandflickornas Havshotell Lysekil

Turistgatan 13 • Lysekil

Några meter från havet ligger Strandflickornas Havshotell beläget. Byggnaden är ett vackert rött sekelskifteshus uppfört 1905. Man var då ett vilohem för mindre bemedlade. Några år senare blev man ett sommaröppet hotell. Idag har man sedan 1998 öppet året runt. Huset har renoverats varsamt i tidsenlig stil. Överallt ser man charmig pärlspont och möblemang i jugendstil. Här bor man i ett äkta bohuslänskt sekelskifteshotell alldeles vid Skagerrak och Gullmarsfjorden.

Rummen på Strandflickornas Havshotell är alla unika och har sin egen personliga karaktär. Välj till exempel mellan att övernatta i Kapten Ludwig Pihls rum, Sir Stanleys Kolonialloge eller Hannas Pigkammare. Alla rum har eget badrum med dusch, TV/DVD och fri wi-fi. De mest populära rummet på Havshotellet är Havsateljén. Här får man en spektakulär utsikt över Gullmarsfjordens inlopp genom de två glasväggarna. Rummet har ett eget soldäck med solstolar, utemöbler och en badstege. Detta rum har ingen TV då man känner att det inte behövs – underhållningen finns redan utanför.

I den trevliga matsalen i Strandflickornas Restaurang dukas en generös frukost fram varje morgon. Matsalen har plats för 25 gäster. Det går även att njuta av maten ute i trädgården eller på ”punchverandan”. Utöver frukost erbjuder man även pajer, lättare rätter och skaldjur av alla dess slag under kvällarna. Under hela dagen står kaffe och kakor framme, kostnadsfritt. Restaurangen har öppet måndag till lördag mellan 17.00 – 21.00.

Badpaviljongen har ett SPA-bad som håller 40 grader året om, här finns även en bastu med glasvägg. Så slå dig ned i den varma bastun eller i SPA-badet och njut av en fantastisk utsikt! Det går att boka grupper upp till 15 personer, då får man tillgång till Badpaviljongen i två timmar. Bokar man Tu man hand, ingår ett boenderum och man får tillgång till paviljongen under hela sin vistelse. Vissa weekendpaket så som Hilmas Härliga Helgstart och Calla Curmans Canonhelg inkluderar Badpaviljongen.

Tillgängliga rum på Strandflickornas Havshotell Lysekil

Incheckning

Utcheckning

 

I samarbete med Strandflickornas Havshotell Lysekils olika rumstyper

Lördag 20 Juli t.o.m Söndag 21 Juli - Pris inkluderar moms.

Inga tillgängliga rum för valda datum.

Prova välj ett annat datum och försök igen.

Fler hotell i Lysekil